A súa cor pode facer que a confundamos co té vermello, pero o Rooibos só comparte con ésta algunhas das súas propiedades dado que son dúas prantas diferentes.

O Rooibos é unha pranta de orixe africana (Aspalathus Linearis) libre de teína (non interfire na absorción do calcio) que facilita unha función dixestiva equilibrada (beneficiosa a súa inxesta en caso de diarrea, estrinximento, gastrite, cólicos dos cativos,…).

Aos beneficios directos no noso aparato dixestivo, o seu contido en minerais (Ferro, Magnesio, Zinc) axuda a reducir a retención de líquidos e a “desincharnos”. Este aporte mineral tamén colabora na boa saúde dos nosos dentes (prevención da caries) e ósos (prevención da osteoporose).

Ao non conter teína, pero sí Magnesio, axuda a regular o bó funcionamento do Sistema nervioso (pódese tomar de noite sen “peligro” de desvelarnos…).

Interesante para as persoas que realizan exercicio físico, embarazadas, cativos e en períodos de convalecencia.

O seu poder antioxidante (alto contido en flavonoides e vitamina C) o convirte nun antihistamínico natural sen efecto “somnolencia”. Este efecto antioxidante é tamén o responsable de que os eczemas, dermatite, urticarias,… melloren significativamente coa toma de Rooibos.

Ana Sánchez -Naturópata, Osteópata-